İlişkime Nasıl Sahip Çıkarım ?

     İlişkinizde ki hatalarınızı hiç düşündünüz mü ? Bir gün olsun oturup acaba hata bende mi dediniz mi mesela ? Bence bunu çoğu insan yapmaz, yapamaz. Çünkü gurur denen illet vardır insanın yaradılışında ve bunu törpüleyemez insan, nefsine yenilip sadece hiddetlendirir.
"Aşkta gurur olmaz" sözü belki de bunca sözün içerisinde nadir doğrulardan birisidir. Gurur yaptığınız sürece ilişki de bazı şeyler rayına oturmaz. Çünkü iki taraftan birisi alttan almaz ise o ilişki malesef gittiği yere kadar gider, bir ömür sürmez. Mesela ilişkide ki bozuklukları kendi fikrimce ele alalım:
     1-Yalan; birinci sıraya almamın sebebi ilişkinin baştan yanlış temel üzerine kurulmasına neden olan bozukluk olması, bence bir ilişki ilk yalanda bitirilmelidir, "birdaha söylemicem" cümlesiyse karşınızdakinin sizi değil sadece kendini kandırmasıdır...
     2-Mesaj; sevdiğinizle çok sık mesajlaşmak her zaman doğru sonuçlar doğurmaz en sık kavgaları eminim sizde mesajlaşırken yaşamışsınızdır. Çünkü mesaj durudur, mesajlaşırken gözlerine bakamazsınız sevdiğinizin ya da mimiklerini hissedemezsiniz ve nasıl söylediği değilde ne söylediğini görürsünüz çoğu zaman. Bunlarda zaten en ufak bir konudan ateşin ilk kıvılcımlarının çıkmasına neden olabilir.
     3-Saygısızlık; bu kavramı baştan korumalıyız, bir tartışma esnasında bile olsak karşımızdakinin bizim sevdiğimiz adam/kadın olduğunu asla unutmamalıyız.
     4-Gurur; yukarda da biraz bahsetmiştim, gurur yapıcaksan bence sen hic bu davalara girme derim, çünkü ya "aşkta gurur olmaz" ya da "gururda aşk olmaz". At o pis huyu, çöpe at gitsin..
     5-Trip; biz kızların en sevdiği vazgeçilmezimiz olan şey :). Şöyle ki can çıkarda trip çıkmaz bizden, bunu çıkarmaktan bahsetmicem tabi ki ama bazen abarttığımızıda itiraf etmeliyim. İşte tamda o abarttığımız zamanlarda ilişki bozukluğu listesine girmeye hak kazanıyo bu huyda. Törpülenmesi, daha şirin bir hale getirilmesi gereken huylar arasında yoksa gerçekten buda ilişkiyi çıkmaza sokabilir..
     6-Çok konuşmak; sevdiğim hep der ki çok konuşunca boş konuşulabilir. Haklıda bence ilişkinizde az ve öz konuşmayı esas alın, boş konuşmakta sıradanlığı doğurabilir kanısındayım.
     7-Ayrılığı ağızdan düşürmemek; buda git gide ayrılık kelimesinin basite indrgenmesine neden olmaz mı sizce ? Bence bu kadar dillendirilmemeli bu kelime, bir ağırlığı olmalı. Gerçekten karar vermeden uygulanmamalı. Tabi bunları söyleyip veya bilipte yapamayanlarımızda yok değil ama lütfen istikrarlı olup uygulayalım her birini !
     8-Birlikteyken uzak olmak; ben ten uyumuna çok inananlardanım ve birlikte yürürken bi arkadaşınla yürüyomuş gibi davranmak hoş değil bence, dokunmak, hissetmek ilişkiyi güçlendirir.
     9-O konuşuyoken susmamak; şöyle bi atasözü hatırlatmak isterim affınıza sığınarak... "İki horoz bir çöplükte ötmez" anlatmak istediği şey basit ve anlamlı. Karşında ki konuşuyoken susmak, sizce de doğru değil mi ? İkimizde konuşursak nereye varırız ? Belki mahkemeye, belki ayrı yatak sermeye vs. ama konuşmak yerine bi taraf dinlemeyi tercih etse herßey yoluna girebilir emin olun, en önemlisi de alttan almayı bilmeliyiz haklıda olsak...
    10-Geceleri küs yatmak; hemen şimdi bir karar alın ve gün içinde ne yaşadıysanız yaşayın onu bir kenara bırakıp bu gece küs yatmayın.
Ömür kısa bence sevmek ve sevilmek bu kadar güzelken böyke nefis oyunlarına kanmayalım, ilişkimize sahip çıkalım. :)
Bu maddeler çoğaltılabilir tabi ki, sizinde fikir ya da önerileriniz varsa yorumlara açığız. :)


Vedûd

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizde duygularınızı benimle paylaşın :)