Eşler Birbirinin Sözlerine Saygı Göstermelidir

   Dünyada o kadar evli olduğunu aile olduğunu sanan çift var ki.. Kimi annesinin gösterdiği ile nikahlı kimi dış görünüşe aldanmış kimi yalanlara kanmış. Evli bile demiyorum nikalı onlar sadece.
  Hayatı paylaşmıyorlar, zor durumda yükü karşıdakine atıp beni ilgilendirmez diyebiliyorlar. Denge nasıl bozulmasın ? Gemi nasıl batmasın? Her gün kavga ediyorlar birbirlerine agza alınmıyacak laflar ediyor sonrada barışıp yalana devam ediyorlar kendilerini kandırıyorlar. Böyle bir hayatı kimse istemez

   Ama ne yazık ki güzel bir hayat emek istiyor. Elini taşın altına sokmanı bekliyor. Hayat, bazı durumlar yüzünden belinin bükülmesini bekliyor. Saygı istiyor, sevgi bekliyor. Ancak böyle hassas olursan kırmazsan büyütebilirsin güzellikleri. Ancak bu şekilde yaşarsın bu dünyada cenneti. Zor değil aslında bazen alttan almak, tatlı dilli olmak, hoş görülü olmak. Ama insanların bazı anlarda gözleri kararıyor demekki. Nasıl ki cennete girmek çok kolayken biz uğraşıp günahlara giriyoruz? İnsanoğlu hep kolaya koşuyor. Kolay değil, eşininin belli bi noktadaki sözüne tamam demek o sözün arkasında durmak sahiplenmek, zor tabiki. Belkide bu yüzden herkese nasip olmuyor AŞK.  
Dünyada cenneti yaşamanız dileğiyle..



Mahya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizde duygularınızı benimle paylaşın :)